Anonieme transacties met crypto wallets nu illegaal

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Ben jij in het bezit van een anonieme crypto wallet, zoals Ledger, Trezor en Zengo? Dan is het vanaf nu niet meer mogelijk om er anonieme transacties mee te verrichten. Sterker nog, volgens een nieuwe anti-witwas wet van het Europees Parlement is het voortaan hartstikke illegaal. Niet iedereen reageert opgetogen op het nieuws, dat een verscherping van de anti-witwaswetgeving in de EU betekent.

Felle debatten over nieuwe crypto wet

De nieuwe cryptowet van het Europees Parlement is op zijn zachtst gezegd controversieel. Er is veel kritiek van parlementsleden over de goedkeuring vonden flinke debatten plaats.

Ondanks de felle discussies is er nu toch groen licht voor een nieuwe die het gebruik van crypto en crash voor criminele doeleinden moet voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het financieren van terrorisme en het witwassen van geld.

Anoniem een betaling doen met Ledger? Kan niet meer

Crypto is een belangrijk onderdeel van de nieuwe Europese wet. Het is niet meer toegestaan om een anonieme betaling vanuit een particuliere wallet te doen. Dit betekent dat er geen Know Your Customer (KYC) procedure heeft plaatsgevonden. Ook betalingen met bijvoorbeeld Ledger of Trezor via een derde partij, zogeheten hosted wallets, zijn nu illegaal.

Deze parlementsleden stemden tegen

Niet ieder lid van het Europees Parlement is blij met de nieuwe wetgeving. Zo noemt Patrick Breyer van de ‘Piratenpartei Deutschland’ het een ‘inbreuk op de mensenrechten’. Volgens hem is het een inbreuk op de vrijheid en financiële privacy van mensen. Een ander parlementslid die tegen de wet stemde is Gunnar Beck van de partij Alternative for Germany (Afd).

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: