Analisten sceptisch over verdere koersstijging Bitcoin (BTC)

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Bitcoin (BTC) beleggers beleven tot nu toe een fantastisch jaar. Sinds het begin van het jaar, eigenlijk al eind 2023, is de koers van de bekende cryptomunt flink gestegen. De waarde van 70.000 dollar is al overschreden. Zit er nog meer groei in? Sommige crypto analisten twijfelen.

Inflatie en politieke spanningen

Antoni Trenchev is de oprichter van Nexo. Volgens hem zijn de huidige Amerikaanse inflatiecijfers geen goed teken voor Bitcoin. De CEO denkt dat de prijs niet veel verder zal stijgen vanwege de huidige economische situatie. De hoge inflatie speelt daarin een grote rol, net als de spanningen op het geopolitieke toneel.

Blijft de prijs van Bitcoin hangen?

Trenchev beaamt dat BTC sinds het begin van het jaar snel is gestegen. Hij denkt echter dat de prijs nu blijft hangen binnen een bepaalde zone, omdat de economische situatie niet heel gunstig is. Aan de andere kant investeren wel steeds meer whales in Bitcoin, dus dat is wel opvallend.

Andere rentetarieven

Josh Gilbert is het eens met Trenchev. Hij werkt als marktanalist bij eToro. Hij geeft aan dat de hoge rentetarieven uit de VS heel anders zijn dan die van 2021. Destijds zat de wereld midden in de Corona crisis.

De economische situatie was daardoor heel anders dan die van nu. Een andere ontwikkeling uit 2024 is dat miners sinds de BTC halving in april veel minder inkomsten hebben. Ook dit heeft mogelijk invloed op de prijs van de cryptomunt.

Onzekerheid op de financiele markten

De huidige macro-economische situatie voert druk uit op de Bitcoin koers. Dit vindt ook Noelle Acheson, een bekende econoom. Ze vindt de onzekerheid op de financiele markten momenteel erg groot. Bitcoin en andere crypto stijgen mogelijk alleen wanneer de inflatiecijfers beter uitpakken dan verwacht.

De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: