Adviseurs van FTX spannen rechtszaak aan tegen Bybit

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Adviseurs die zich bezighouden met het faillissement van FTX hebben een rechtszaak aangespannen tegen crypto exchange Bybit. Men eist ongeveer 953 miljoen dollar aan contant geld en digitale activa terug die het voormalige bedrijf van Sam Bankman-Fried verloor.

Waarom is er een rechtszaak door FTX aangespannen?

Afgelopen vrijdag stapten de adviseurs naar een rechtbank in de Amerikaanse staat Delaware. De gedaagden zijn Bybit Fintech Ltd., Mirana en het gelieerde cryptohandelsbedrijf Time Research Ltd..

De aanklagers beweren dat Mirana Corp, een investeringstak van Bybit, bepaalde privileges had ten opzichte van FTX klanten. Deze werden eind 2022 uitgebuit om geld af te nemen van Sam Bankman-Fried, kort voor het faillissement van FTX.

Medewerkers onder druk gezet

In de aanklacht staat dat FTX medewerkers onder druk werden gezet door Mirana om aan alle opnameverzoeken zo snel mogelijk te voldoen. Dit terwijl iedere normale FTX klant geen of nauwelijks toegang kreeg tot hun fondsen toen de exchange ten onder dreigde te gaan.

Om hoeveel geld gaat het?

In november 2022 pauzeerde FTX de opnames. Mirana zou volgens de aanklacht tussen 7 en 8 november meer dan 327 miljoen dollar van de exchange hebben opgenomen. Met name de leidinggeven van Mirana profiteerden van deze stap. In totaal willen de adviseurs die betrokken zijn bij het failliete bedrijf 953 miljoen dollar terug.

Hoe zit het met de wetgeving?

De adviseurs van FTX hebben niet zomaar besloten om een rechtszaak aan te spannen. Ze wijzen op de wetgeving, met name een gedeelte waarin staat dat bedrijven die failliet zijn de optie hebben om geld terug te vorderen.

Dit voorkomt dat bepaalde schuldeisers op een oneerlijke manier profiteren van deze situatie. Vaak zijn deze partijen in staat om hun geld wel terug te krijgen, terwijl gewone klanten dat niet kunnen. Ook bij Mirana zou dat het geval zijn geweest.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *