10 miljoen dollar gestolen van crypto exchange Velocore

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Crypto is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Toch zijn digitale activa nog geen twintig jaar oud. Aangezien de cryptomarkt nog in de ‘kinderschoenen’ staat, liggen hackers dagelijks op de loer. Soms lukt het digitale criminelen om miljoenen dollars te stelen van exchanges. Afgelopen week was de decentrale exchange (DEX) Velocore de pineut.

Miljoenen dollars gestolen van Velocore

Velocore deelde een bericht op social media waarin staat dat hackers 6.8 miljoen dollar hebben gestolen van de exchange. Niet iedereen is overigens bekend met Velocore omdat het relatief nieuw is. Bovendien maakt het gebruik van de minder bekende Linea, zkSync en Telos blockchains.

Weinig geld meer over

De hack is behoorlijk pijnlijk voor Velocore. De exchange had 9.3 miljoen dollars en daar is nu nog maar 738.000 dollar van over. Dit blijkt uit cijfers het bedrijf DeFiLlama. De diefstal werd vrij snel ontdekt omdat Linea plotseling geen blockchains meer aanmaakte. Dit betekent mogelijk nog meer slecht nieuws. De hacker heeft misschien ook gestolen van de liquiditeitsprovider.

Onderhandelingen op de blockchain

Het totale bedrag aan gestolen digitale waar ligt misschien wel rond de 10 miljoen dollar. Een immens bedrag voor de kleine exchange, die er alles aan doet om de hacker te vinden. Ook worden er momenteel op de blockchain onderhandelingspogingen gedaan met de cybercrimineel.

De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: