Wat staat Bitcoin (BTC) in 2024 nog te wachten?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

2024 is tot nu toe een roerig jaar voor Bitcoin (BTC). De afgelopen maanden steeg de waarde van de populaire cryptomunt met ruim 60 procent. Onlangs werd zelfs een nieuwe all-time high gevestigd.

Aan de andere kant crashte de koers behoorlijk na de aanval van Iran op Israël. De cryptomarkt is nog steeds onrustig. Wat staat Bitcoin dit jaar nog te wachten? De Deutsche Bank durft zich aan een voorspelling te wagen, maar is niet positief…

Onderzoek Deutsche Bank

Kort geleden voerde de Deutsche Bank een onderzoek uit onder haar consumenten. Wat verwachtten zij eigenlijk van Bitcoin? Weinig goeds, zo blijkt. Ongeveer een derde van de respondenten denkt dat de cryptomunt eind 2024 minder waard is dan 20.000 dollar.

Dit terwijl de cryptomunt de afgelopen maanden een waarde van 70.000 dollar heeft overschreden. Bovendien vindt over enkele dagen de Bitcoin halving plaats. Het feit dat BTC een all-time high heeft gevestigd vóór dit moment is nog nooit eerder gebeurd.

Pessimisme onder consumenten groter dan gedacht

Gaat de bubbel barsten met een daling onder de 20.000 dollar? Een aanzienlijk deel van de klanten van de Deutsche Bank verwacht van wel. Hoe kan het pessimisme zo groot zijn? Dat heeft alles te maken met vertrouwen.

Een handjevol respondenten, om precies te zijn 10 procent, denkt dat BTC aan het einde van het jaar een waarde zal hebben van 75.000 procent. 40 procent denkt dat de bull markt nog wel even duurt, maar tegelijkertijd verwachten bijna evenveel mensen (38 procent) dat de cryptomunt ten onder zal gaan.

2024: tot nu toe een roerig jaar voor BTC

Tot nu toe heeft Bitcoin een roerig, maar succesvol jaar. In vergelijking met vorig jaar is het 70 procent meer waard. Veel meer dan traditionele aandelen. Dat de SEC begin januari groen licht gaf voor Bitcoin ETF’s speelt zeker een rol. Sindsdien zijn er veel meer institutionele beleggers ingestroomd. Mogelijk komen er op korte termijn ook Bitcoin ETF’s in Hong Kong en Engeland, maar dat is nog even afwachten.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: