Schuld Assange deels betaald met Bitcoin

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

WikiLeaks-oprichter Julian Assange is eindelijk weer vrij man. Dat ging niet bepaald zonder slag en stoot. Zo hing er aan de reis- en verblijfskosten een stevig prijskaartje. Gelukkig gaf een gulle gever de familie van Assange 8 Bitcoin, wat neerkomt op zo’n 500.000 dollar.

Wie is Julian Assange?

Julian Assange is een van de meest beroemde mannen ter wereld. Hij is verantwoordelijk voor het uitlekken van ontelbaar veel geheime documenten, die de VS en andere landen soms in diskrediet brachten. WikiLeaks bracht vele zaken aan het licht die niet door de beugel konden.

Het resultaat was een 14 jaar lange strijd tegen de VS. Een paar dagen geleden kwam echter het verlossende woord: dankzij een deal met de Amerikanen liep Assange als vrij man de Britse Belmarsh-gevangenis uit.

Dure vliegtickets

Vrijwel direct na zijn vrijlating vertrok het gezicht van WikiLeaks vanuit een vliegveld in Londen naar de Noordelijke Marianeneilanden, wat in handen is van de VS. Gisteren (26 juni) bekende hij in de rechtbank van Saipan schuld aan het lekken van geclassificeerde documenten.

Vanuit Saipan reisde hij door naar Australië. De prijs voor de tickets voor Saipan en Australië zijn echter niet bepaald standaard: de Australische regering presenteerde een rekening van maar liefst 520.000 dollar. Julian Assange heeft overigens al heel lang interesse in Bitcoin:

Flinke donatie in Bitcoin

De vrouw van Assange, Stella, richtte op 25 juni een crowdfunding pagina op om geld in te zamelen voor de ticket- en verblijfskosten van haar man. Binnen een paar uur doneerde een anoniem persoon Bitcoins ter waarde van 500.000 dollar.

Tevens ontving Assange omgerekend 380.000 euro aan fiat. Mede dankzij de hulp van een gulle crypto gever kan de omstreden WikiLeaks beginnen aan een nieuw, vrij hoofdstuk in zijn leven.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDT. Maak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: