Positieve signalen in groen crypto weekend

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Niet alleen buiten is het mooi weer. Ook in de crypto wereld lijkt het zonnetje langzaam te gaan schijnen. Dit weekend staan veel cryptomunten in het groen. Ook zijn er diverse positieve signalen dat de bullmarkt zich na de halving toch aandient.

Meer positieve instromen Grayscale Bitcoin Trust: een ommekeer?

Ten eerste is het goed nieuws dat het aantal netto positieve instromen voor de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) de negatieve instromen overstemt. Dit is zelfs de eerste keer na de lancering van het Bitcoin exchange-traded fund (ETF) van het bedrijf.

Eindelijk is er sprake van een ommekeer na vier maanden uitstroom. De komst van 11 spot Bitcoin ETF’s werd op 11 januari 2024 werd door crypto beleggers met veel gejuich onthaald. Daarna liep het fonds echter leeg met 17,5 miljard dollar aan uitstroom.

Einde aan crypto verkoopdruk

3 mei 2024 betekent misschien wel de ommekeer voor Bitcoin. Er stroomde maar liefst 63 miljoen dollar het GBTC fonds binnen. Daarmee komt een einde aan de enorme verkoopdruk. De vraag naar BTC neemt toe. Of dit ook een prijsstijging met zich meebrengt is afwachten, maar voorlopig staat de cryptomunt in het groen. Ook altcoins profiteren van dit positieve sentiment.

Meer dynamiek op de BTC ETF-markt

Ander goed nieuws is dat de instroom ook binnen andere fondsen groeit. Franklin Templeton en Fidelity zorgen voor meer dynamiek en concurrentie binnen de ETF markt van Bitcoin en ook dat verleidt crypto beleggers mogelijk om meer te kopen.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: