Pijnlijke BTC dip voor beleggers

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Van een bullrun lijkt momenteel even geen sprake op de cryptomarkt. Bitcoin (BTC) beleefde langere tijd een periode van lage volatiliteit, maar dook gisteren onder een waarde van 64.000 dollar. Na een korte opleving staat de populaire cryptomunt inmiddels weer in het rood. Ook neemt het altcoins mee in zijn val. Wat is er aan de hand?

Waarom staat de cryptomarkt in het rood?

Crypto analisten proberen een verklaring te vinden voor de ‘crypto crash’. Zo wijt Skew, een populaire crypto expert, de koersdalingen aan de spotmarkt van Binance. De verkoopdruk is er op dit moment behoorlijk hoog. Veel hoger die van Coinbase en Bitfinex, waar BTC kopers juist even zorgden voor een herleving van de koers.

Wat als de BTC dip langer duurt?

Volgens Skew is het voor BTC belangrijk om een koers tussen de 66.000 en 67.000 dollar te behouden. Duikt de cryptomunt daar ver onder, dan kan de markt wel eens verder gaan crashen. Toch is er volgens de crypto analist geen sprake van een ‘bearish’ sentiment. Koersdalingen horen er nu eenmaal bij. Hij ziet eerder een gebrek aan leverage op de markt. Ook andere crypto beleggers zijn nog steeds positief:

Al heeft niet iedereen een dikke portemonnee…

Belangrijke cijfers uit de VS

Ook de analisten van CoinGlass voorzien geen ‘bearmarket’ voor crypto. Sterker nog, hun advies is ‘buy the dip’. De wereldeconomie heeft veel impact op de cryptomarkt. Op dit moment kijken beleggers vooral naar de VS, waar binnenkort de Retail Sales cijfers bekend worden gemaakt.

Ironisch genoeg betekenen lage cijfers juist goed nieuws voor Bitcoin. Daardoor dalen de inflatieverwachtingen en neemt de kans op renteverlaging door de Fed toe. Eerder vond er een kortstondige BTC crash plaats na een rapport uit de VS.

De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: