Nieuwe innovatieve mining dienst Slipstream op komst

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Bitcoin is in veel opzichten, bijvoorbeeld naamsbekendheid, de grootste crypto ter wereld. Qua transactiesnelheid kan het sommige cryptomunten echter niet bijbenen. Een nieuwe mining dienst genaamd ‘Slipstream’ moet BTC een duwtje in de rug geven. De speciale techniek is ontworpen door Bitcoin miner Marathon Digital (MARA) en heeft als doel het versnellen van complexe transacties.

Wat is het doel van Slipstream?

Op dit moment is het bevestigen van ‘niet-standaard’ transacties van BTC vrij complex. Zo krijgen gebruikers soms te maken met vertragingen. Slimstream moet dit proces vereenvoudigen en versnellen. Hoe? Door af te rekenen met de vertragingen die regelmatig plaatsvinden.

Einde aan uitstel grote transacties

Normaliter is het zo dat transacties worden toegevoegd aan de mempool. Dit is in feite het mechanisme van een node die onbevestigde transacties en/of informatie verwerkt. Het komt regelmatig voor dat de mempool grote transacties niet verwerkt of uitstelt. Het doel van Slipstream is om daar een einde aan te maken, door het gehele proces beter te stroomlijnen.

Hoe draagt Slipstream bij aan het Bitcoin netwerk?

Marathon hanteert een minimum-fee voor een complexe transactie. Ook gelden er een aantal regels waar het aan moet voldoen. Is dit allemaal in orde, dan mag een miner de transactie toevoegen aan de zogeheten memepool. Grote transacties worden dus vaker geaccepteerd, en dat is goed voor de ontwikkeling van het Bitcoin netwerk.

Controverse rondom Marathon Digital

Marathon Digital is een bekende miner die in bepaalde opzichten best controversieel is. Aan de ene kant introduceert deze partij innovatieve producten zoals Slipstream. Anderzijds censureert het soms transacties die niet aan hun regels voldoen. Denk bijvoorbeeld aan gevoelig materiaal of auteursrechten die worden geschonden.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: