MicroStrategy wil identiteitsbewijzen op de blockchain aanbieden

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Privacy en identiteitsbescherming is tegenwoordig een hot item. MicroStrategy springt daar handig op in door de Bitcoin blockchain te gebruiken. Het internationale bedrijf wil er identiteitsbewijzen opslaan op een gedecentraliseerde plek, en daar leent blockchain zich uitstekend voor. Bovendien verloopt het opslaan van duizenden identiteitsgegevens in slechts één transactie razendsnel.

Worden identiteitsbewijzen op de blockchain een wereldwijde standaard?

Michael Saylorasked is zeer enthousiast over het idee om de blockchain te gebruiken voor identiteitsgegevens. De topman van MicroStrategy noemt het idee ‘geweldig’ en hoopt dat het ooit de wereldwijde standaard zal worden.

Hij hoopt dit te bereiken met ‘Orange for Outlook’, een deel van Microstrategy. Overigens bezit dit bedrijf waanzinnig veel Bitcoin, die onlangs een nieuwe mijlpaal bereikte.

Eigen digitale handtekening onder e-mails

Op dit moment biedt Orange for Outlook gebruikers de mogelijkheid om hun eigen digitale handtekening aan e-mails toe te voegen. Dit houdt hackers buiten de deur omdat degene die de mail ontvangt zeker weet dat de afzender klopt. Ook is het een effectieve manier om spam tegen te gaan.

Meer projecten op het gebied van identiteit

Identiteitsbewijzen op de blockchain zijn een nieuwe stap voor Microstrategy. Toch is het idee niet helemaal nieuw. Al in 2016 startte het bedrijf een project genaamd ‘BitID’. Het enthousiasme was destijds groot, maar toch liep het project op niets uit.

Wel een succes is het soevereine identiteitssysteem ‘Identity Overlay Network’, simpelweg afgekort tot ION. Ook die maakt gebruik van de BTC blockchain en beschermt de identiteit van gebruikers zoveel mogelijk.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: