Memes op grote schaal ingekocht door Solana whales

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Heb jij geïnvesteerd in, BODEN of SLERF? Wie weet volgt er binnenkort een koersstijging. We hebben geen glazen bol, maar feit is dat meerdere whales tijdens de correctie grote hoeveelheden van deze memecoins hebben ingeslagen. Dit blijkt uit een analyse van Lookonchain, die on-chain data deelt.

Whales kopen en verkopen Solana memecoins

Wie een blik werpt op de data ontdekt een aantal interessante dingen. Ten eerste zijn er whales die het aandurven om grote hoeveelheden van memecoins als SLERF en BODEN te kopen.

Deze beleggers bezitten ontzettend veel crypto en zien de toekomst van de markt rooskleurig in. Tegelijkertijd zijn er vier whales die voor maar liefst 12,41 miljoen dollar aan dogwifhat (WIFF) verkochten. Op dit moment is WIF de grootste Solana memecoin.

Volatiele memecoins: wel of niet het risico waard?

Misschien zijn de whales uitgestapt vanwege de gespannen situatie tussen Israël en Iran. Dat is giswerk, maar geopolitieke spanningen hebben absoluut invloed op het verloop van de aandelen en cryptomarkt. Zo ging de cryptomarkt diep in het rood door de aanval van Iran op Israël.

Het is lastig om de toekomst te voorspellen, niet alleen wat betreft de wereldpolitiek maar ook als het om memecoins gaat. Ze zijn nog meer dan andere crypto gebaseerd op speculatie. Daardoor kan een cryptomunt binnen een dag honderden procenten in waarde stijgen, maar ook dalen tot het nulpunt.

De opkomst van politifi cryptomunten

Whales die investeren in memecoins nemen een behoorlijk risico. Misschien geloven zij in de uitspraak ‘scared money don’t make money’. Mogelijk vormen memecoins met een politiek tintje de volgende hype.

Dit zijn zogeheten ‘politifi’ munten. Op dit moment doen zowel ‘Donald Trump’ als ‘Joe Biden’ het behoorlijk goed op de markt. Hou ze zeker in de gaten nabij de presidentsverkiezingen in november dichterbij komen!

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency broker van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: