Grootste Bitcoin conferentie ter wereld in Hong Kong

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

De grootste Bitcoin conferentie ter wereld vindt op 9 en 10 mei plaats in Hong Kong. Dit maakte de lokale wetgever Johnny Ng bekend op X. Even later plaatste The Bitcoin (BTC) Conference een officieel bericht op zijn X waarin staat dat het evenement dit jaar plaatsvindt in Kai Tak Cruise Terminal.

Waarom vindt de fintech bijeenkomst plaats in Hong Kong?

Kai Tak Cruise Terminal is normaliter een plek waar cruiseschepen zijn aangemeerd. In het verleden was het een landingsbaan van Kai Tak Airport, maar begin mei vindt de grootste fintech bijeenkomst van de planeet er plaats.

Hong Kong wil het graag organiseren omdat het een sleutelrol wil spelen bij de revolutie van digitale valuta. De regio heeft wereldwijd reputatie als een financiële en technologische hotspot.

Praten over de toekomst van Bitcoin

Op 9 en 10 mei komen Bitcoin experts, beleidsmakers en andere geïnteresseerden samen om te praten over de cryptomunt. Men wisselt ideeën uit over de potentie en de toekomst van crypto binnen de digitale economie zoals we dat vandaag de dag kennen.

Wat is het centrale thema tijdens de conferentie?

De conferentie vindt elk jaar plaats. In 2024 is ‘wetgeving en regulatie’ een van de hoofdthema’s. Centrale vraag is hoe wetgeving en het snel veranderende landschap van digitale valuta zich op een gelijke manier kunnen ontwikkelen.

Geeft Hong Kong binnenkort groen licht voor ETF’s?

Hong Kong staat momenteel in het middelpunt van de belangstelling als het om crypto gaat. Er gaan geruchten dat het mogelijk de VS volgt wat betreft de goedkeuring van spot ETF’s.

Johnny Ng is lid van de wetgevende raad van Hong Kong en roept de overheid op om snel groen licht te geven. Een dergelijke beslissing zou Hong Kong een leidende positie geven op de Aziatische cryptomarkt.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: