Geeft nieuw beleid van de Fed crypto een zetje in de rug?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Niet alleen een nieuwe wet van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, maar ook nieuw beleid van de Federal Reserve (Fed) zal de cryptomarkt een nieuwe richting opsturen. De hoogte in? Dat is nog even afwachten, maar volgens het toonaangevende nieuwsplatform Forbes is er soepeler beleid op komst. En dat is goed nieuws voor de cryptomarkt!

Effect van renteverhogingen op cryptomarkt

De afgelopen periode voerde de Fed een aantal renteverhogingen door die direct impact hadden op de financiele markten. In eerste instantie negatief, aangezien de aandelen van diverse crypto daalden. Beleggers hadden door de hogere rente minder geld voorhanden en daardoor stroomde er minder geld naar (digitale) aandelen.

Mogelijk meer kapitaal op komst

Toch hebben de renteverhogingen ook een positief effect gehad. Zo daalt in de Verenigde Staten de zogeheten ‘consumentenprijsindex’ (CPI). Daardoor komt er mogelijk zeer veel kapitaal op gang en beleggers hopen dat dit geld in crypto terecht komt.

Stijgt Bitcoin tot grote hoogtes?

Het totale bedrag aan kapitaal dat binnenkort de markt opkomt is mogelijk wel 6 biljoen dollar, zo meldt Forbes. Dit duidt er op dat de inflatie niet verder toeneemt en dat er meer geld is voor cryptomunten. Volgens sommige positief gestemde analisten zou dit Bitcoin boven de 100.000 dollar en misschien wel 150.000 dollar kunnen brengen, maar dat is natuurlijk afwachten.

Groene cijfers op de cryptomarkt

Cryptobeleggers steken hun enthousiasme niet onder stoelen of banken. De cryptomarkt stond de afgelopen week behoorlijk in het groen, net als de Bitcoin ETF’s. De kapitaalinstroom is zeer groot en de handelsdagen staan op het moment van schrijven al minstens een week in het groen.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDT. Maak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: