Deze nieuwe cryptomunten staan nu op Bitvavo

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Bitvavo is een drukbezochte Nederlandse crypto exchange. Waar je vlak na de oprichting van het bedrijf in 2017 nog de keuze had uit tientallen cryptomunten, zijn dat er inmiddels honderden. Sinds kort is de lange lijst aangevuld met vier nieuwe cryptocurrencies, namelijk Flare (FLR), Wrapped Bitcoin (WBTC), Big Time (BIGTIME) en MANTRA (OM).

Hoeveel cryptomunten staan er op Bitvavo?

Momenteel hebben klanten van Bitvavo de keuze uit meer dan 200 cryptomunten. Met de 4 nieuwe toevoegingen is het precieze aantal crypto die je kunt kopen, verkopen of verhandelen (via het geavanceerde handelsplatform) inmiddels 228. Bekende cryptomunten op Bitvavo zijn onder andere:

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Litecoin (LTC)
  • Dogecoin (DOGE)
  • Solana (SOL)

Nieuw in het crypto aanbod: MANTRA

MANTRA maakt nu deel uit van het aanbod. Dit project focust zich op dApps en financiële dienstverleningen in de vorm van leningen voor digitale activa. Ook streeft het naar integratie met het Polkadot (DOT) netwerk. Om dit mogelijk te maken gebruikt het de technologie van ‘Substrate’.

Hoog handelsvolume en introductie WBTC

Het handelsvolume op de Bitvavo is hoog. Dat blijkt wel uit het feit dat de exchange zo’n 2,43 procent van het wereldwijde handelsvolume van Flare binnen 24 uur vertegenwoordigde. Ook in de nieuwe cryptomunt Wrapped Bitcoin (WBTC) wordt flink gehandeld. Dit is een unieke digitale munt omdat het de waarde van Bitcoin (BTC) op andere blockchain netwerken vertegenwoordigt.

De unieke rol van Big Time (BIGTIME)

MANTRA, FLR en WBTC hebben gezelschap van Big Time, dat een uniek plekje heeft op planeet crypto omdat het een rollenspel (RPG) gebaseerd op blockchain is.

Het gebruikt non-fungible tokens (NFT’s) om uiteindelijk een geheel eigen gamewereld en economie te ontwikkelen. De spelers staan in die wereld centraal omdat ze onder andere unieke in-game activa mogen kopen. Ook het aanschaffen van eigendomsrechten is voor BigTime spelers een optie.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: