Deze celstraf hangt voormalige Binance CEO boven het hoofd

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Nog niet zo heel lang geleden mocht Changpeng Zhao, ook wel CZ genoemd, zich een van de bekendste gezichten uit de cryptowereld noemen. Inmiddels wacht hem geen eeuwige roem maar een celstraf. Uit gerechtelijke documenten blijkt dat hij voor het overtreden van anti-witwasregels mogelijk 36 maanden de cel in gaat.

Welke straf hebben de Amerikaanse aanklagers in gedachten?

De strafzaak tegen Zhao is nog gaande. Op 23 april werden er een aantal gerechtelijke documenten ingediend bij de districtsrechtbank voor het westelijke district van Washington. Daarin staat welke straf de Amerikaanse aanklagers in gedachten hebben. Ze willen CZ het liefst 36 maanden de cel in hebben en eisen een boete van 50 miljoen dollar.

Miljardenboete voor Binance

Zhao bekende in november 2022 geleden schuld aan het overtreden van de Amerikaanse witwaswetgeving. Vervolgens trad hij terug als CEO. De mogelijke veroordeling van Zhao betekent niet de ondergang van Binance. De exchange betaalde een ‘boete’ aan de Amerikaanse overheid van 4,3 miljard dollar zodat het kon blijven voortbestaan.

CZ start nieuw cryptoproject

Een mogelijke celstraf houdt CZ ook niet tegen om nieuwe crypto projecten op te starten. Zo is hij betrokken bij een educatief project voor zeer jonge kinderen. ‘Giggle Academy’ probeer blockchain technologieën begrijpelijk te maken voor een jonge doelgroep.

Het logo van het gloednieuwe project werd op 24 april gelanceerd. Volgens de gevallen ondernemer ‘straalt het positiviteit uit’ terwijl het tegelijkertijd een eerbetoon is aan het ‘Binance-erfgoed’.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: