Bitcoin crash door slecht nieuws uit de Verenigde Staten

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Beleggers willen maar al te graag de Amerikaanse Federal Reserve op korte termijn de rente zal verlagen. Die hoop lijkt echter vervlogen nu het inflatiecijfer in de VS hoger blijkt dan verwacht. Helaas heeft het slechte financiële nieuws direct impact op de cryptomarkt: een flinke koersdaling van Bitcoin.

Cryptomarkt in het rood

De Fed streeft naar een inflatiecijfer van 2 procent, maar daar is nog geen sprake van. Sterker nog: de rentetarieven blijven voorlopig hoger en daardoor begint de Federal Reserve nog niet aan een renteverlaging. Ondertussen krijgen de cryptomarkten een flinke tik van het inflatiecijfer uit de VS. De markt is op dit moment turbulent. Bitcoin daalde in 24 uur met bijna 3 procent.

Inflatie in VS valt hoger uit

Nu blijkt dat de inflatie in de VS 3.5 procent hoger is uitgevallen dan gedacht. Op basis van die informatie beoordelen financieel analisten de koers van de renteverlagingen door de Fed.

Maar er is ook goed nieuws

De Bitcoin halving staat voor de deur. Veel crypto beleggers hopen winst te maken, maar voorlopig staat de markt in het rood. Daar staat tegenover dat BTC en altcoins de afgelopen maanden al flinke koersstijgingen hebben doorgemaakt. Bovendien heeft BTC onlangs een nieuwe all time high gevestigd. We blijven positief!

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: