Begint volgende week de crypto bull run?

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

De Bitcoin halving is inmiddels een week geleden. Een belangrijk moment voor de bekende cryptomunt, maar een echte stijging hebben we nog niet gezien. Mogelijk komt daar vanaf volgende week verandering in. Volgens de medeoprichter van BitMEX, Arthur Hayes, staat de crypto bull run op het punt van beginnen. De zakenman deelde zijn analyse over de cryptomarkt op X.

Welke gebeurtenissen leiden mogelijk tot een bull run?

Volgens Hayes gaan we vanaf maandag 29 april een flinke stijging van tientallen cryptomunten zien. Fiscale beleidsbeslissingen van het kabinet Biden spelen daarbij een belangrijke rol. Zo worden de belastingen verhoogd.

Dit betreft een hogere vennootschapsbelasting (van 21 procent naar 28 procent) een minimum inkomstenbelasting van 25 procent voor iedere belastingbetaler die een vermogen heeft van 100 miljoen dollar of hoger.

Meer TGA-saldo

De hogere belastingen leiden tot meer saldo in het zogeheten Treasury General Account (TGA). Dit betekent dat de overheid financieel flexibeler is en dat er minder schulden ontstaan. Ook is de Federal Reserve dankzij het hogere TGA-saldo beter in staat om de dagelijkse uitgaven van de federale overheid te dekken.

Meer liquiditeit op de cryptomarkt

Mogelijk verhogen bovenstaande ontwikkelingen de liquiditeit met maar liefst 1400 miljard dollar. Dit betekent dat er meer liquiditeit komt op de markt en dat is goed nieuws voor beleggers. Niet alleen de groep die investeert in aandelen, maar ook in crypto. Sterker, de groep die meer risicovolle investeringen doet is waarschijnlijk het beste uit. Volgens Hayes leidt het hogere TGA-saldo binnenkort al tot een bullmarkt.

CEO van Strike: ‘BTC mogelijk naar 1 miljoen dollar

Ook andere bekende crypto gezichten zien de toekomst van de digitale valuta markt met vertrouwen tegemoet. Jack Mallers is de CEO van Strike, een Bitcoin Lightning Network bedrijf. Hij verwacht een mogelijke BTC koers van 1 miljoen dollar na de nieuwe bullrun.

Niet alleen vanwege beslissingen van het kabinet Biden, maar ook vanwege huidige issues op de obligatiemarkt. Ook de CEO van Ripple verwacht op lange termijn een verdubbeling van de waarde van de cryptomarkt.

Liquiditeitsinjecties en meer schaarste BTC

Vanwege problemen op de obligatiemarkt, bijvoorbeeld bij banken met grote posities, zijn liquiditeitsinjecties noodzakelijk. En dat leidt mogelijk tot een bull run op de cryptomarkt. Bovendien zijn er steeds minder Bitcoin in omloop.

Daardoor ontstaat er meer schaarste en mogelijk flinke prijsstijgingen in de toekomst. Tegelijkertijd hebben onvoorziene gebeurtenissen ook effect op de financiële markten. Zo daalden diverse crypto’s behoorlijk in waarde na de aanval van Iran op Israël, begin april.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDT. Maak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: