Oeps! Flashcrash van OKB (OKB)

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Flash crashes: ze komen nog regelmatig voor op de cryptomarkt. Niet fijn wanneer je toevallig net in een bepaalde cryptomunt hebt geïnvesteerd. Het overkwam diverse beleggers van OKB (OKB). Deze token van crypto exchange OKX maakte plotseling een prijsdaling door van 50,69 dollar naar 25,10 dollar. Wat gebeurde er?

Waarom vond deze flashcrash plaats?

OKB beleggers zijn ongetwijfeld geschrokken van de flashcrash. Er vond binnen een minuut een daling plaats van maar liefst 50 procent. Volgens OKX vormde hoge volatiliteit de hoofdoorzaak van de sterke daling, die ongeveer drie minuten duurde. In een persbericht (vertaald) schreef de exchange het volgende:

“Om 09:07 am UTC op 23 januari 2024 daalde de koers van OKB van 50,69 naar 48,36 USDT, waardoor verschillende gemarginaliseerde posities automatisch werden geliquideerd. Als gevolg hiervan kende OKB gedurende ongeveer drie minuten een hoge volatiliteit, waarbij een dieptepunt van 25,1 USDT werd bereikt voordat de markt stabiliseerde.”

OKX biedt compensatie aan

OKX heeft inmiddels excuses aangeboden voor de ongebruikelijke situatie. Ook ontvangen beleggers die verliezen hebben geleden door abnormale liquidaties compensatie.

Het gaat bijvoorbeeld om beleggers binnen de marge handel en multivaluta handelsproducten. Daarnaast zal de exchange verder onderzoek doen en diverse liquidatie mechanismen controleren, zodat soortgelijke incidenten niet voorkomen.

OKB token biedt ook voordelen

Inmiddels is de prijs van OKB bijna volledig hersteld. Op dit moment is het zo’n 47 dollar waard, een heel verschil met de 25 dollar na de flashcrash. Een opluchting voor beleggers in de OKB token, die onder andere exclusieve toegang op OKX geeft. Ook ontvangen de token bezitters regelmatig kortingen.

Komen flash crashes vaak voor op de cryptomarkt?

Flash crashes zijn niet ongebruikelijk op de cryptomarkt. Vaak zijn ze het resultaat van foutief menselijk handelen of een digitaal systeem die niet naar behoren werken. Zo voerde een handelaar bij Citigroup vorig jaar een foute transactie in met een extra nul. Het gevolg? Op verschillende Europese aandelenmarkten volgde een crash van 325 miljard… Foutje bedankt!

Bitcoin flash crashes: niet ongebruikelijk

De doorgewinterde Bitcoin belegger kijkt niet meer op van een flash crash hier en daar. In de afgelopen decennia daalde de koers in korte tijd soms behoorlijk. Op 19 juni 2011 crashte de prijs van Bitcoin zelfs 99.9 procent! De kans dat het weer gebeurt is minimaal, maar een flash crash van 10 procent is niet ongebruikelijk.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *