Harde klappen voor Dogwifhat (WIF) in crypto crash

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

De zon schijnt buiten volop, maar voor crypto investeerders voelt het momenteel als een heftige storm. De cryptomarkt kleurt namelijk al een paar dagen bloedrood. Zowel Bitcoin als bekende cryptomunten als Ethereum (ETH) en Solana (SOL) gingen hard onderuit. Het zijn echter met name memecoins zoals Dogwifhat (WIF) die qua koersdaling de kroon spannen. Waarom?

Memecoins in het rood

Verschillende memecoins staan al dagen in het rood. Een daling van 10 procent in een dag is geen uitzondering. Bovendien hebben de meeste memecoin beleggers de afgelopen week en maand niet bepaald winst gemaakt. Zo daalde de waarde van Dogwifhat (WIF), een memecoin, de afgelopen maand met bijna 40 procent.

Flinke daling Floki Inu (FLOKI)

Dogwifhat (WIF) is zeker niet de enige memecoin die harde klappen krijgt. Ook Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) staan flink in het rood, met een daling tussen de 4 en 6 procent. Toch vallen deze percentages mee wanneer je het vergelijkt met andere top 100 memecoins.

Wie bijvoorbeeld een paar weken geleden Floki Inu (FLOKI) kocht voelt zich waarschijnlijk niet al te best. Ten opzichte van een maand geleden is de koers van deze memecoin met bijna 30 procent gedaald.

Veel volatiliteit

Eerder dit jaar mocht Dogwifhat (WIF) zich nog de sterkste stijger op de cryptomarkt noemen. Het tij lijkt gekeerd voor deze memecoin op het Solana netwerk, want momenteel staat het diep in het rood. Aan de andere kant weten we allemaal dat memecoins behoorlijk volatiel zijn. De situatie kan over een paar maanden al weer hele anders zijn.

Zet de daling van Dogwifhat verder door?

Hoe dan ook is WIF door de crash verdwenen uit de top 50 van grootste cryptomunten ter wereld. Volgens de bekende analist Bluntz is het zelfs mogelijk dat de memecoin daalt naar een waarde van 1 dollar. Komt er ooit een comeback? De tijd zal het leren.

De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: