Handelsvolume Tether daalt: wat is er aan de hand?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Tether (USDT) blijft de gemoederen flink bezig houden. Nieuwe crypto data van het bedrijf Copper tonen een negatieve ontwikkeling wat betreft de groei. Het blijkt dat het handelsvolume van de stablecoin sinds maart behoorlijk is gedaald: van 767 miljard dollar naar 53.5 miljard dollar. Wat is er aan de hand?

Handelsvolume Tether daalt

Op dit moment heeft Tether (USDT) een marktkapitalisatie van 113 miljard dollar. De groei en populariteit van de stablecoin neemt echter af. In april en mei groeide het USDT aanbod met 5 procent, maar afgelopen maand lag dit percentage op slechts 1.5 procent.

Dit in combinatie met een dalend handelsvolume stemt weinig positief. De tragere groei betekent dat er minder kapitaal de cryptomarkt binnenstroomt. Daar bovenop komen ook nog eens geruchten over een Tether-verbod in Europa.

Wat is de verklaring voor het dalende handelsvolume?

Clara Medalie werkt voor het bedrijf Kaiko en heeft een mogelijke verklaring voor het dalende handelsvolume van Tether. Die bevindt zich op het laagste punt sinds maart 2019. Mogelijk speelt regulatie in de Verenigde Staten een rol.

De wetgeving op het gebied van crypto en stablecoins vindt op dit moment vindt de helft van alle trades plaats met USDT. Daarbij gaat echter alleen op minder gereguleerde, gecentraliseerde exchanges. Op decentrale exchanges is USDT echter verantwoordelijk voor slechts 20 procent van het handelsvolume.

Minder liquiditeit en dalende koersen

Minder kapitaal betekent minder liquiditeit op de cryptomarkt. En dat heeft een negatieve impact op de koersen van cryptomunten, zoals we de afgelopen week ook hebben gezien. Beleggers investeren minder geld in digitale valuta, waardoor er meer een ‘bearish’ dan een ‘bullish’ sentiment ontstaat. Dit zorgt regelmatig voor een verkoopgolf en een zogeheten ‘crypto crash’.

Teleurstelling op de financiële markten

Komt er op korte termijn een crypto en altcoin rally? Daar zijn de meningen duidelijk over verdeeld. Ook op de traditionele financiële markten is onzekerheid, bijvoorbeeld over een mogelijke renteverlaging door de ECB en de FED. Recente cijfers over de Amerikaanse banenmarkt en economie zorgden kort geleden voor teleurstelling en rode cijfers op de aandelen- en cryptomarkt.

De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *