Chinees bedrijf voor AI-toepassingen maakt mogelijk beursgang

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Artificial intelligence (AI) en computer chips maken een razendsnelle ontwikkeling door. Het is dan ook geen verrassing dat de aandelen van bedrijven die zich bezighouden met deze baanbrekende technologieën stijgen als een raket. Nu gaat het gerucht dat het Chinese bedrijf Shanghai Biren Intelligent Technology mogelijk dit jaar een beursnotering krijgt. Bloomberg weet dit te melden op basis van diverse bronnen.

Kapitaalronde, dan beursgang

Houd de beurzen in Hong Kong de komende weken goed in de gaten. Mogelijk volgt binnenkort de beursgang van Biren Intelligent Technology. De kans is echter groot dat er eerst geld moet worden opgehaald. Het geschatte bedrag voor de kapitaalronde ligt rond de 279 miljoen dollar. Pas na het binnenhalen van voldoende geld volgt de beursgang.

Mogelijk interesse van staatsfonds

Op dit moment weet niemand wat de introductieprijs van Shanghai Biren Intelligent Technology op de beurs zal zijn. Momenteel wordt er waarschijnlijk druk over onderhandeld. Het gerucht gaat dat een toonaangevend staatsfonds uit China graag mee wil doen. Hoe dan ook is de beursgang een grote stap voorwaarts voor het bedrijf, dat in 2019 werd opgericht.

In de voetsporen van Alibaba

Biren-oprichter Lingjie Xu en zijn team houden zich bezig met het ontwikkelen van chips voor allerlei AI toepassingen. Bijzonder genoeg was Xu ook betrokken bij een andere gigant uit China, Alibaba. Die beleefde in 2014 een succesvolle beursgang. Destijds werd er meer dan 22 miljard dollar opgehaald. Een historisch moment, aangezien het de grootste beursgang uit de Amerikaanse geschiedenis was.

Chips en AI zijn booming

Artificial Intelligence (AI) is op dit moment ‘booming’ op de beurs. De koersen van verschillende AI bedrijven gingen door het dak. Ook de chipmarkt profiteert van deze ontwikkeling. Dat beloofd wat!

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *