Bux verhoogt rente voor niet-belegd kapitaal

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) doet de financiële wereld op zijn grondvesten schudden. Het heeft de vergoeding van de zogeheten ‘depositorente’ verhoogd naar 3.75 procent.

Dit betreft de vergoeding die financiële instellingen ontvangen wanneer ze geld bewaren bij de centrale bank. Een reactie van bedrijven uit de financiële wereld kon dan ook niet uitblijven. Bij Bux ontvangen beleggers voortaan een rente van 2.5 procent op niet-belegd kapitaal.

Hogere vergoeding bij Bux

Bux is een mobiele broker met veel klanten in Nederland. Het bedrijf maakte bekend dat klanten vanaf volgende maand een vergoeding ontvangen van 2.5 procent bruto voor kapitaal dat ze niet beleggen. Op dit moment ligt rente nog op 2.3 procent.

Welk effect heeft het verhogen van de depositorente van de ECB?

Het verhogen van de depositorente door de ECB geeft financiële instellingen de mogelijkheid om hun spaarders te belonen met een mooie extra, zoals hogere rente. En het heeft inderdaad meteen effect, zoals te zien is aan de beslissing van Bux. Die publiceerde slechts een halfuur na het besluit van de ECB een persbericht waarin het volgende stond:

“De stap van BUX om de rentevergoeding op niet-geïnvesteerde contanten te verhogen, komt overeen met de recente beslissing van de ECB om de rente te verhogen en is een voorbeeld van de proactieve aanpak van BUX om in te spelen op veranderingen in het financiële landschap”.

Roerende voorheffing

Overigens geldt er voor de hogere rente wel een roerende voorheffing. Dit is 30 procent, waardoor je uiteindelijk 1.75 procent netto ontvangt. Daar hoef je zelf niets voor te doen, want Bux doet dit voor je.

Wil je brokers en exchanges graag met elkaar vergelijken? Lees dan snel verder!

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *