Het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) doet de financiële wereld op zijn grondvesten schudden. Het heeft de vergoeding van de zogeheten ‘depositorente’ verhoogd naar 3.75 procent.
Dit betreft de vergoeding die financiële instellingen ontvangen wanneer ze geld bewaren bij de centrale bank. Een reactie van bedrijven uit de financiële wereld kon dan ook niet uitblijven. Bij Bux ontvangen beleggers voortaan een rente van 2.5 procent op niet-belegd kapitaal.
Hogere vergoeding bij Bux
Bux is een mobiele broker met veel klanten in Nederland. Het bedrijf maakte bekend dat klanten vanaf volgende maand een vergoeding ontvangen van 2.5 procent bruto voor kapitaal dat ze niet beleggen. Op dit moment ligt rente nog op 2.3 procent.
Welk effect heeft het verhogen van de depositorente van de ECB?
Het verhogen van de depositorente door de ECB geeft financiële instellingen de mogelijkheid om hun spaarders te belonen met een mooie extra, zoals hogere rente. En het heeft inderdaad meteen effect, zoals te zien is aan de beslissing van Bux. Die publiceerde slechts een halfuur na het besluit van de ECB een persbericht waarin het volgende stond:
“De stap van BUX om de rentevergoeding op niet-geïnvesteerde contanten te verhogen, komt overeen met de recente beslissing van de ECB om de rente te verhogen en is een voorbeeld van de proactieve aanpak van BUX om in te spelen op veranderingen in het financiële landschap”.
Roerende voorheffing
Overigens geldt er voor de hogere rente wel een roerende voorheffing. Dit is 30 procent, waardoor je uiteindelijk 1.75 procent netto ontvangt. Daar hoef je zelf niets voor te doen, want Bux doet dit voor je.
Wil je brokers en exchanges graag met elkaar vergelijken? Lees dan snel verder!
Laatste Beleggingsnieuws:

Bekend crypto bedrijf in de Champions League

Wat is de toekomst van AI op de cryptomarkt?

Populaire nieuwe cryptomunt maakt intrede op Bitvavo

Deze altcoins maakten in augustus een opvallende stijging door

Ripple (XRP) nu een betaalmiddel in India en de VAE

FBI onderzoekt identiteit Satoshi Nakamoto

Bitcoin (BTC) maakt een sprong naar boven

Trump en Musk vermijden crypto tijdens gesprek
